Itt van egy praktika, amivel könnyedén felszabadíthatod a Gmailben foglalt tárhelyet


google drive tárhely felszabadítás

Ha rendszeresen használod a Gmail szolgáltatást, valószínűleg már találkoztál olyan figyelmeztetéssel, hogy közel vagy a tárhelyed telítéséhez, és elveszítheted a lehetőséget az e-mailek küldésére és fogadására, valamint a fájlok feltöltésére. Ennek oka az, hogy az ingyenesen elérhető 15 gigabájt tárhely megoszlik a Google Drive, a Google Fotók és a Gmail között.

Azonban néhány egyszerű megoldással ingyenesen felszabadíthatod a tárhelyet. Első lépésként érdemes rendszeresen áttekintened a "Kuka" és a "Spam" mappában található üzeneteket, mivel ha nem törlöd őket véglegesen, továbbra is helyet foglalnak. Gyakori hiba, hogy nem szűröd ki rendszeresen a csatolmányokkal érkező leveleket, így a képek és videók, amelyek ezekben vannak, feleslegesen foglalnak helyet.

Ahhoz, hogy kiszűrhesd a nagyméretű csatolmányokkal rendelkező üzeneteket, a felhasználói felületen található keresési menübe írd be a következő kifejezést: "has:attachment larger:10M". Ennek eredményeként megjelennek az összes olyan e-mailek, amelyek jelenleg a beérkező üzenetek között vannak, és amelyeknek a fájlmelléklete legalább 10 megabájt méretű.

Ha nagyobb fájlt keresel, módosíthatod a kódban található számot a saját preferenciáid szerint.

Az átláthatóság érdekében ajánlott megnyitni a következő linket a böngésződben: https://one.google.com/storage/management. Itt javaslatokat láthatsz arra vonatkozóan, hogy mit törölhetsz a Gmailből, a Google Drive-ból és a Google Fotókból anélkül, hogy elveszítenéd a fontos elemeket. Végül a Google Drive-on és a Google Fotókon külön-külön is felszabadíthatod a szükséges helyet.

Ha sok e-mailt és fájlt tárolsz, az alábbi további tippek segíthetnek a Gmail tárhelyének hatékonyabb kezelésében:

  1. Rendszeresen rendezd át a mappákat és címkéket: Ügyelj arra, hogy a levelek a megfelelő mappákban vagy címkék alatt legyenek elhelyezve. Ez segít rendszerezni és könnyen megtalálni a szükséges üzeneteket, valamint megszabadulni azoktól, amelyek már nem relevánsak.

  2. Használd a Google Drive-ot a fájlok tárolására: Ha a csatolmányok helyett a Google Drive-ot használod a fájlok megosztására, tárolására és szinkronizálására, akkor csökkentheted a Gmail tárhelyigényét. Csak a fájlhoz tartozó linket kell csatolnod az e-mailekhez.

  3. Tömörítsd a mellékleteket: Ha nem tudod elkerülni a nagy méretű mellékletek küldését, gondolj a fájlok tömörítésére. Számos online eszköz áll rendelkezésedre a fájlok kisebb méretűvé tételéhez, anélkül, hogy elvesztenéd azok tartalmát.

  4. Törölj felesleges üzeneteket: Rendszeresen ellenőrizd és töröld a nem szükséges üzeneteket, különösen azokat, amelyek nem fontosak vagy nem tartalmaznak lényeges információkat. Ezáltal csökkentheted a tárhely kihasználtságát.




Címkék: gmail,google drive,tárhely,tárhely felszabadítás,goolge


Szerző: Csehi Ádám

Feliratkozás hírlevélre


Ha szeretne még több hasznos marketing anyagot, vagy egyszerűen kíváncsi az írásainkra, akkor iratkozzon fel csatornánkra.








Az induláshoz néha már ez is elég: Marketing tanácsadást

Webshopot szeretnél? Akkor ezt látnod kell !

Rengeteg Marketing eszköz áll rendelkezésünkre

Kiváncsi vagy mennyi és milyen területen szereztünk referenciákat?

Azok a bizonyos árak, csomagban olcsóbb?