Webshop készítés - Unas, Shoprenter, PrestaShop, Woocommerce, Shopify és egyedi webáruház motorok használatával.

Fontos számunkra, hogy webáruháza ne csak hullócsillag legyen, hanem hosszú ideig stabilan működjön. Éppen ezért modern, letisztult áruházat készítünk. A versenyképességet pedig marketing stratégiai alapokra helyezett döntésekkel biztosítjuk.

webshop

Webshop készítése és felépítése

Shoprenter, Unas, Woocommerce, PrestaShop webáruház motorok. Marketing támogatással.

webshop üzemeltetés

Webshop üzemeltetés

Teljeskörű webshop üzemeltetés, egyedi modulok készítése, integrációk bekötése. Marketing feladatok ellátása.

webshop webdesign

Webshop webdesign

Egyedi professzionális megjelenést biztosítunk.

webshop költöztetés

Webshop költöztetés

Bárhonnan bárhova átköltöztetjük webshopját, adat és biztonsági mentéssel.

webshop karbantartás

Webshop karbantartás

Webshop motorok, modulok folyamatos frissítése és karbantartása.

webshop termékfeltöltés

Webshop termékfeltöltés

Tömeges termékfeltöltés vagy egyszeri projekt alapon történő feltöltések.

webshop modulok

Webshop modulok

Egyedi tervezésű modulok készítése ill. a már elkészített modulok integrációja, kezelése.

termék és kategória seo

Webshop SEO - Keresőoptimalizálás

Oldalak, kategóriák, termékek teljes körű keresőoptimalizálása.

shoprenter, unas, woocommerce

Webshop motorok

Shoprenter, Unas, Woocommerce, PrestaShop, Shopify és egyéb webshopmotorok teljes körű kezelése.

webshop garancia

Webshop garancia

Garanciát és felelősséget vállalunk a webshopok folyamatos működéséért.

webshop árak

Webshop árak

Tekintse meg a webshop készítéshez és kezeléséhez tartozó árakat.

webshop főoldal

Vissza a főoldalra

Webshop készítése és felépítése

A webshop készítés a webtervezés egyik formája- az e-kereskedelem-, amely a vállalkozás által eladásra kínált termékek online, személyes jelenléttől mentes vásárlását biztosítja a látogatók számára. A modernizáció velejárója a webshop kialakítása. Az online vásárlás kora virágzik, egyes felmérésekből kiderült, hogy a lakosság csaknem 80%-a vásárol online és több, mint 50%-a a lakosoknak szívesebben vásárol online, mint személyesen. Így mondható, hogy egy trillió dolláros iparág az online vásárlás, ami jó hír az eladók számára, mert megfelelő eszközökkel bármely vállalkozás egyszerűen és gyorsan el tudja kezdeni az online, saját webshopján keresztüli értékesítést. Egy megfelelő webshop segítségével listázhatja termékeit, fogadhatja a fizetéseket és kezelheti a szállítást - mindezt anélkül, hogy elhagyná otthoni irodáját. A keresőt használó vásárlók azért látogatnak el egy webshopba, mert vagy érdeklődnek egy termék iránt és készek az adott terméket megvásárolni, vagy véletlen oda tévedtek az oldalra. Ha azonban az említett weboldal nem győzi meg őket, nem találják meg a keresett terméket vagy felhasználói élményükben érzékelnek visszaesést, akkor nagyon gyorsan a konkurencia vállalat webshopjára terelődik figyelmük. Ezért a webshop gördülékeny használhatósága, illetve az információk rendelkezésre állása kritikus fontosságú tényezők a vásárlási hajlandóság bekövetkezésének érdekében.

webshop készítéswebáruház készítés

Azonban egy felhasználóbarát webshop elkészítéséhez és felépítésének kialakításához rendkívül sok tényezőt figyelembe kell venni és pontosan a tervezek szerint kell megvalósítani a lepattanó érdeklődők minimalizálása érdekében. Egy webshop felépítése a piackutatásnál kezdődik. Piac aktuális helyzetének azonosítása, versenytársak megismerése, vevők igényeinek feltérképezése, a webshop motorjának felállítása és a struktúra kialakítása mind nulladik lépésnek számítanak egy webshop készítése során. Emellett a termékek rendelkezésre állása (a megfelelő mennyiséget, megfelelő időn belül, megfelelő feltételekkel kiszállítja a vállalkozás) és az eladásra kínált árukról kapott releváns információk döntő tényezői a kényelmet biztosító szolgáltatás sikerének. Így ajánlatos az igények előzetes felmérése, hiszen, ha a webshop óriási sikernek örvend és a rendelkezésre álló erőforrások nem bírják a megnövekedett igényeket, akkor az a gyors érdeklődés hanyatlását fogja eredményezni. A webshop tervezésének fontos lépése a design létrehozásakor a márka arculatának átkonvertálása a webshop felületére. Ez azt jelenti, hogy a márka által képviselt értékeket tükröznie kell a webshopnak. Így például egy prémium minőségű fodrászkellékeket áruló vállalat nem engedheti meg magának termékei hiányos leírását/weboldalának silány kinézetét, ugyanis ezzel alul pozícionálja az általa kínált értéket. A webshop struktúrájának átláthatónak, mobilbarátnak és könnyen navigálhatónak kell lennie, emellett egyéb technikai problémáktól mentesíteni szükséges azt. A webshop logikus, átlátható felépítésének a keresőoptimalizálásban is fontos szerepe van. Ugyanis a SEO barát, keresőmotorok által jól látható webshopokra előbb bukkannak rá az emberek, forgalmat generálva.

Látható tehát, hogy egy webshop megtervezésre és létrehozása sok lépésből áll, mely több rétegből tevődik össze és szakmai tudást igényel. Az ügyfelek által elvárt igényeknek való megfelelés mellett arra is oda kell figyelni, hogy a látogatókban maradandó élményt okozzon a webshopon való vásárlás/böngészés. Továbbá folyamatosan felül kell vizsgálni az elkészült e- kereskedelmi felületet, az ügyfelek cselekvéseire azonnal ajánlatos reagálni. Ezzel a taktikával bár a piac állandó mozgása miatt sosem tekinthető 100%-osan „késznek” egy webshop, de az aktuális helyzetéhez képest a legjobb hozható ki belőle.

Webshop üzemeltetés

A webshop üzemeltetés a webshop teljes körű működését magába foglalja az egyedi modulok készítésétől egészen a marketing feladatok ellátásig. Mondhatni a színfalak mögött tervezést és irányítását jelenti, mely webshopjának látogatói számára láthatatlan marad. Az e-kereskedelembe való fennmaradáshoz elengedhetetlen a webshop folyamatos monitorozása és kezelése. Emellett a felhasználói élmény maximalizálása, a zökkenőmentes vásárlás biztosítása és elégedett, visszatérő ügyfelek generálásához is szükségszerű.

webshop üzemeltetéswebáruház üzemeltetés

Egy webshop üzemeltetése az alapvető tevékenységek gördülékeny működésének biztosításánál kezdődnek. Ahhoz, hogy vevői a lehető legkevesebb hibát tapasztalják webshopján, fontos a folyamatos ellenőrzés és karbantartás. A piacon való fennmaradáshoz állandóan aktualizálni kell a webshopot, mely magában foglalja a termékfrissítések, termékelírások webshopra való folytonos feltöltését és egyedi integrációk bekötését. Lényeges összetevője még egy webshop üzemeltetésének a marketing. A webshop láthatósága nélkül nem érkezik megfelelő számú látogató az oldalra, ezzel az elvárt konverziók számát nem fogja elérni a vállalat és kezdetben bevételtől esik el, majd a webshop bukását eredményezi.

Az üzemeltetés sokrétű, folyamatos figyelmet és szakmai hozzáértést igénylő része egy webshopnak. Webshopja belső működésének irányításával kapcsolatos munkák egészét kiteszi, így ajánlatos kiszervezni és külsős, hozzáértő cégre bízni ezen feladatkört.

Webshop webdesign

A webdesign egy weboldal létrehozására irányuló webfejlesztési folyamat. A weboldal esztétikai tényezőire összpontosít, például az elrendezésre, a koncepcióra, a tervezésre, a felhasználói felületre és más vizuális képi elemekre, annak érdekében, hogy a weboldal vizuálisan vonzóbbá és könnyebben használhatóvá váljon. Azonban a fentieken felül manapság túlmutat a webdesign, ugyanis magában foglalja a weboldal általános funkcionalitását, használhatóságát is. Összességében egy eszközt jelent, amely segít, hogy az emberek úgy érzékeljék márkáját, ahogyan Ön szeretné. A megfelelő vizuális marketingstratégia és megközelítés alkalmazásával vállalkozása képes lesz a megfelelő közönséget magához vonzani és vásárlókká alakítani. Egy vásárlásra ösztönző webshop esetében kiemelten fontos a meggyőző webdesign kialakítása, az egyik legnagyobb befolyásoló erővel. A webdesign az első tényező, ami webshopra történő érkezést követően először az oda érkezőknek láthatóvá válik, ez jelenti az első benyomást a fejükben a márkáról, a kínált termékekről és a szolgáltatás minőségéről. Egy idejét múlt vagy a márkával nem hasonuló webdesign a fogyasztók fejében csökkenti a márka presztízsét. Így kiemelkedően fontos szempont a márkáról alkotott megítélés és a vásárlási hajlandóság növelése érdekében a webdesignra kellő figyelmet fordítani.

A webdesign számos összetevőből áll, amelyek együttesen létrehozzák a weboldal kész élményét, beleértve a grafikai tervezést, a felhasználói élmény tervezését, a felület tervezését, a keresőmotor-optimalizálást (vagyis a SEO-t) és a tartalomkészítést. Ezek az elemek határozzák meg, hogy egy weboldal hogyan nézzen ki, hogyan érezze magát az oda érkező ember és hogyan működjön a különböző eszközökön. A webtervezés különböző programokat és eszközöket használ a kívánt megjelenés elérése érdekében, például a Dreamweaver-t, a Photoshop-ot és sok más programot. Egy nyerő design megalkotásához a webdesignereknek gondolniuk kell a célközönségre, a weboldal céljára és a design vizuális vonz erejére. Ehhez többek között a navigációt, a fejléceket, címcímeket, a törzstartalmat, a képeket és a közösségi gombokat szükséges optimalizálni. A webdesign az egyik legösszetetteb terület egy webshop létrehozása során, mely meghatározó jelenőségű az oldalon keresztül lebonyolítandó vásárlások szempontjából.

Webshop költöztetés

A webshop költöztetés a szakemberek által széles körben használt kifejezés, amely minden olyan eseményt takar, mely során egy webshop helye, platformja, struktúrája, tartalma, designja vagy/és UX-je jelentős változáson megy keresztül. Egy új platformra való áttérés elég nagy döntés és általában azt jelenti, hogy a vállalat kinőtte a jelenlegi platformját, ezért szükséges áttérnie egy számára megfelelőbbre. Azonban egy ilyen költözés rendkívül komplex folyamat és a zökkenőmentes átállást számos tényező befolyásolja.

Ügyfeleinknek mindig azt tanácsoljuk, hogy tájékoztatni kell végfelhasználóikat a karbantartás miatt tervezett leállásokról és azok pontos időtartamáról, időpontjáról. Ezt szem előtt tartva a költöztetés előtt egy „splash screen”-t szoktunk készíteni, és a webshopot "karbantartási üzemmódba" helyezzük, akár a webshop adminisztráción keresztül, akár a szerveren lévő átírási szabályokon keresztül. A splash képernyőnek tájékoztatnia kell vevőit a tervezett karbantartásról, hogy tudják, mindent kézben tart a vállalkozás. Ellenkező esetben az ügyfelek megpróbálhatják a webshopot a megszokott módon használni, de nem fogják tudni, mert a webshop offline állapotban van. Az ilyen helyzetek elkerülhetetlenül vásárlói panaszokhoz vezetnek, ezért fontos a vásárlói tájékoztatás a költöztetési folyamat alatt. Ha ügyfelei tisztában vannak a karbantartással és a folyamat során problémákat tapasztalnak a webáruházzal, akkor nem fogják annyira zavarni őket, még akkor sem, ha az egy kicsit tovább tart. Az előre nem látható költöztetési problémák kiküszöbölése érdekében érdemes kommunikálni a leállási időablakot minden harmadik féllel is, akikkel a vállalkozás kapcsolatban áll.

Első és legfontosabb azt tisztázni, hogy zéró leállási idejű webshop költöztetés nem létezik. Egyes weboldalakat szinte nulla leállási idővel lehet költöztetni, a webshopok azonban nem tartoznak ebbe a kategóriába. Tekintettel arra, hogy az ügyfelek rendszeresen vásárolnak termékeket online, nagy az esélye annak, hogy a költöztetési folyamat során egy ügyfél megpróbál majd vásárolni valamit a régi webshopból. Ennek következtében előfordulhat, hogy a webshop nem dolgozza fel teljes mértékben a megrendelést, és az ügyfél elégedetlen lesz. Vannak azonban bizonyos lépések, amelyek megtehetőek a szolgáltatás minimális megszakítása érdekében. A lehető leggyorsabb és leghatékonyabb webshop költöztetés érdekében először is részletes becslést kell készítenünk a fájlrendszer tartalmának, valamint a bázis újra szinkronizálásához szükséges időre vonatkozóan. Ezen folyamat során a webshop egy tesztverziója is felállításra kerül, így ügyfelünk a költöztetés előtt ellenőrizheti az új webshop működését, ezzel elkerülve az előre nem látható hibákat és problémákat, amelyek egyébként a költözés után jelentkeznének.

A webshopján fellelhető adatok felbecsülhetetlen értékű információk, így a költöztetéskor végig szem előtt tartjuk az információk átvitelének érzékenységét. A legfontosabb dolog, amit figyelembe kell vennie ennél a folyamatnál, hogy mennyire könnyű hozzáférni a meglévő webshop adatbázisához, majd ezt megfelelő formátumban exportálni az új rendszerbe történő importáláshoz. Ha vannak olyan információk, amelyekre nincs szükség az új platformon, akkor ez felgyorsíthatja az építési folyamatot és a költségek is alacsonyabban tarthatók. A levelezés áthelyezését is fontos az adatok konvertálása szintjén megemlíteni Akár webcége ad otthont e-mailjeinek, akár egy exchange szerver, az e-mailezésekben fellelhető információk rendkívül fontosnak bizonyulnak. Levelezésének leállása káros hatással lehet vállalkozása számára, ezért célunk, hogy levelezésének áthelyezése során a lehető legkisebb leállási időt biztosítsuk megrendelőink számára.

A költöztetés előtt gondoskodunk arról, hogy a webáruházhoz kapcsolódó összes DNS-rekord TTL (time to live) értékét csökkentsük, hogy a migráció befejezése után az új DNS-rekordok gyorsabban terjedjenek. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a TTL értékeket általában 300 másodpercre csökkentjük. Ez lehetővé teszi a változások gyors terjedését és kiküszöböli azt a forgatókönyvet, hogy néhány látogató még mindig a régi szervereket éri el. A költöztetési folyamat során szinkronizáljuk a teljes kódbázist, a médiatartalmakat és az adatbázisokat, hogy csökkentsük az ilyen helyzetek előfordulásának valószínűségét. A kódbázis és a médiatartalom költöztetése úgy is elvégezhető, hogy csak a különbségeket szinkronizáljuk. Ha azonban más szolgáltatótól költözik, az adatbázist teljes mértékben migrálni kell, ami teljes adatbázis-költöztetést és importálást jelent. A webáruházat teljes mértékű átállítása utána feladatunk még nem fejeződik be. Ha a webshop már az új infrastruktúrán fut, még egy darabig folytatjuk a webáruház funkcionalitásának és stabilitásának ellenőrzését, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden úgy működik, ahogyan kell. Miután megerősítettük, hogy minden rendben van, ezután a régi webshopot töröljük véglegesen és hivatalosan is befejezettnek tekinthető a webshop költözés folyamata.

Az egyik leggyakoribb kérdés a webshop költöztetésének időtartamára szokott vonatkozni. A költöztetési folyamat hossza nagyban függ a webshop méretétől, azaz a webshop adatbázisában lévő adatok mennyiségétől. Ezek elsősorban az adatbázisok méretét, adatbázis exportálásának sebességét, adatátvitel sebességét, adatimport sebességét, továbbá a DNS-rekordok terjedési idejét jelenti. A költöztetés előkészítési fázisában rögzítjük ezeket az információkat és megpróbáljuk a folyamatot a lehető legjobban optimalizálni. A költöztetési idő tehát a fent említett technikai korlátoktól függ. Emellett a végső ellenőrzésekhez szükséges időt is bele kell kalkulálni a költözés időtartamába. A végfelhasználókra gyakorolt hatás minimalizálása érdekében a költözést általában alacsony forgalmú időszakokban végezzük. Azonban soha nem végzünk webshop költöztetést az éjszaka közepén, mivel bármilyen probléma esetén szükségünk lehet harmadik fél szolgáltatók (például fizetési átjárók) támogatására, melyek az éjszaka nem érhetőek el.

Webshop karbantartás

A webshop karbantartása a weboldal naprakészen tartásának és zökkenőmentes működésének, valamint optimális teljesítményének folyamatát jelenti. Olyan feladatokat foglal magában, mint a webhelyen található összes link működésének biztosítása, a tartalom rendszeres frissítése és a törött linkek javítása. A karbantartás olyan általánosabb feladatokat is jelent, mint a webhely rendszeres biztonsági mentése és a webhely teljesítményének figyelemmel kísérése. Minden webshop termékeladási, információmegosztási és szolgáltatásnyújtási céllal készül. Azonban ezen célok elérése érdekében elengedhetetlen a rendszeres karbantartás. A webshop elindítása után fontos, hogy repetitív jelleggel végezzen webkarbantartást a technikai problémák megelőzése és a felhasználói élmény fokozása érdekében. Ezzel tudja biztosítani, hogy webshopja továbbra is elől szerepeljen a keresőmotorok találatai között. Egy webshop karbantartása bonyolult folyamat, de annak zökkenőmentes működésének fenntartásához elengedhetetlen. A karbantartás gyakoriság a webshop méretétől és összetettségétől, valamint frissítésének gyakoriságától függ. Általánosságban elmondható, hogy érdemes legalább havonta egyszer, de lehetőség szerint gyakrabban elvégezni a karbantartást. Ez segít biztosítania naprakész és zökkenőmentesen működést. A feladatok egy része, például az üzemidő-felügyelet és a biztonsági ellenőrzés automatizálható, így azok automatizálva elvégezhetők. Más feladatokat azonban, például a webhely frissítéseit és a teljesítményfigyelést kézzel kell elvégezni. Rendszeresen figyelemmel kell kísérni a webshop rendelkezésre állását, hogy az elérhető legyen, amikor az emberek megpróbálnak hozzáférni. Ezen felül figyelemmel kell kísérni a SEO-t annak érdekében, hogy látható legyen a keresőmotorokban. Ez magában foglalja a webhelye rangsorolásának, a backlinkeknek és a forgalomnak a nyomon követését.

A karbantartás különböző területeivel jó, ha tisztába van a webshop tulajdonosa. Egy webshop karbantartása hat olyan területből áll, amely rendszeresen figyelmet igényel. Ezek a biztonság, a tartalom, a design, a technikai SEO, a funkcionalitás és a teljesítmény. A biztonsági frissítések és javítások elengedhetetlenek ahhoz, hogy webhelye biztonságban legyen a hackerektől. A beépülő modulok és témák segítenek bővíteni a webhely funkcionalitását. Azonban ezeket naprakészen kell tartani, hogy kompatibilisek legyenek a legújabb webböngészőkkel és biztonsági javításokkal. A webshop tartalmát is naprakészen kell tartani, hogy az releváns és pontos legyen. Ez magában foglalja az új blogbejegyzések hozzáadását, a termékleírások frissítését és az elavult tartalmak eltávolítását. Az elavult tartalmak miatt webhelye szakszerűtlennek tűnhet, ami ügyfélvesztéssel jár. Fontos, hogy legyen egy friss biztonsági mentés webhelyéről arra az esetre, ha valami baj történne. A biztonsági mentés segít megelőzni az adatvesztést, és biztosítja, hogy vissza tudja állítani webhelyét, ha az valaha is feltörik vagy megsérül. Webshopjának teljesítményének nyomon követése segíthet a lehetséges problémák azonosításában és lépéseket tehet webhelye zökkenőmentes működésének fenntartása érdekében.

Ez magában foglalja a weboldalak betöltési idejének javításával, a képek méretének optimalizálásával és a kód kicsinyítésével kapcsolatos feladatokat. A biztonsági szkennelés fontos a webkarbantartás során a webhely fenyegetésekkel szembeni biztosítása érdekében. Rendszeres szkenneléssel azonosíthatók és javíthatók a biztonsági rések, mielőtt azok kárt okoznának. Ez segít megvédeni mind a webshopot, mind a felhasználókat a lehetséges károktól. Webshopjának felhasználóit is kezelnie kell. Ez magában foglalja a felhasználói fiókok létrehozását és törlését, a jelszavak visszaállítását és a jogosultságok kezelését. A webshop elérhetőségének tesztelése fontos annak biztosítása érdekében, hogy mindenki használhassa a webshopot. Az üzemidő-ellenőrzés segít biztosítani, hogy webhelye elérhető legyen, amikor az emberek megpróbálják elérni. A cél az, hogy webshopjának üzemideje a lehető legközelebb legyen a 100%-hoz. A webshop SEO-jának nyomon követése fontos annak biztosítása érdekében, hogy a webhelye látható legyen a keresőmotorokban. Ez magában foglalja webshop rangsorolásának, a backlinkeknek és a webhely forgalmának nyomon követését

Bár a weboldal karbantartását saját maga is elvégezheti, gyakran az a legjobb, ha szakembert bíz meg, hogy végezze el Ön helyett. Ennek oka, hogy a webkarbantartás időigényes és technikai jellegű lehet, továbbá könnyű olyan hibákat elkövetni, amelyek hosszú távon pénzébe kerülhetnek.

Webshop termékfeltöltés

Egy webshop termékfeltöltése a webshop által kínált árucikkek frissítését, aktualizálását jelenti. A webshop kínálatának rendszeres frissítésének a márkáról kialakult vevői bizalom alakításában és megtartásában nélkülözhetetlen szerepe van. A termékek feltöltése történhet tömegesen vagy egyszeri projektalapon is. Az egyszeri termékfeltöltés általában termékportfólió bővítésénél szokott előfordulni, tömegessel pedig webshop költöztetésénél, portfólió széleskörű bővítésénél vagy új termékkategóriák felvételénél lehet találkozni. A tömeges feltöltés időt és energiát takarít meg, ugyanis előre összeállított sok információt tartalmazó listák egyszerre való feltöltéséről van szó, így nem kell manuálisan egyenként felvinni az adatokat a webshopra. Mindkét esetben azonban pontos a termékek tulajdonságainak és adatinak mély megismerése, melyeket általában a megrendelőtől, a megrendelő weboldaláról, beszállítóktól és piaci csatornáktól szerzünk be. Az adatokat összegyűjtés után formázzuk, validáljuk és végül feltöltjük a webshop megfelelő helyére. A kínálatban szereplő termékek megfelelő információkkal való feltöltése erőteljesen hozzájárul a konverzióhoz, így ezen a szinten a köztünk és a megrendelő közötti termékekkel kapcsolatos információcserének jelentős szerepe van.

Előfordul azonban a változó kínálat miatt, hogy az egyes termékkategóriák átcsoportosítására, újragondolására vagy kialakítására van szükség a minél hatékonyabb navigálhatóság érdekében. Ilyen esetben a terméklistázó oldal teljes vagy részeges átalakítására van szükség. A terméklistázó oldal, vagy más néven PLP (product listing page) a webshop egy olyan oldala, amely egy kategória vagy keresési lekérdezés alapján mutatja be a termékek listáját. Ez az oldal az e-kereskedelmi élmény lényegi eleme, mivel a webshop a látogatókat termékrészletező oldalakra irányítja, így közelebb vezetve őket a konverzióhoz. A terméklistázó oldal könnyen kezelhetőségéhez azonban a termékkategóriák átláthatóságára és egyértelműsítésére van szükség. A termékek bekategorizálása számos módon történhet, akár funkció, akár termék jellemzők (minőség, méret, szín, anyag), akár bármi egyéb megkülönböztető jellemző szerint. Az viszont fontos, hogy az egyes kategóriák megkülönböztető jellege egyértelmű legyen a minél egyszerűbb navigálhatóság, a minél kevesebb kattintás és a minél jobb felhasználói élmény érdekében.

Lényegi eleme a termék feltöltési folyamatnak a termék információk mellett a megfelelő képek használata. A képek megfelelő minősége, színvonala és beállítása a márka által képviselt értéket, a termék minőségét, a webshop megbízhatóságát és a termék információit is kell, hogy takarja. A felhasználói élmény maximalizálása érdekében is szükséges a vizuális elemek beillesztése a lehető legtöbb termékhez, hiszen valljuk be manapság már nem szívesen vásárolunk olyan webshopról, ahol megfelelő képek nem állnak rendelkezésre az eladásra kínált árukról.

Webshop SEO - keresőoptimalizálás

A webshop keresőoptimalizálása (SEO, vagyis Search Engine Optimization) a webshop technikai konfigurációjának, tartalmi relevanciájának és a linkek népszerűségének optimalizálására szolgáló folyamat, annak érdekében, hogy a keresőmotorok jobban rangsorolják az oldalt, ezáltal könnyen megtalálhatóvá, relevánsabbá és népszerűbbé váljon a felhasználók keresési lekérdezéseiben. A keresőmotorok a weboldal felhasználói élményét, működőképességét, arculatát, biztonságát, hozzáférhetőségét és teljesítményét veszik figyelembe a rangsorolás során. A keresőoptimalizálás kritikus fontosságú egy webshop sikeréhez, mert az vezeti el gyorsan a vásárlókat az Ön által kínált termékekhez. Minél előbb helyezkedik el a keresési találatok között webshopja, annál több látogató konvertálódik vásárlóvá. Egy jó SEO-keresőoptimalizálás tehát organikus forgalomgenerálónak is tekinthető.

Minden felhasználónak minden esetben a legjobb keresési eredményeket szeretnék ajánlani a keresőmotorok. Gondoljon csak bele hányszor lapoz át több oldalt a Google találtok között, mikor rákeres egy kifejezésre? Valószínűleg sehányszor, mivel az első 5 találat közül fog választani egyet, mely az Ön által elvárt igényeiknek megfelelő is lesz. A második/harmadik vagy tizenkettedik oldalon található keresési eredmények nagyon ritkán jutnak el a felhasználókhoz. Egy webshop keresőoptimalizálása elengedhetetlen, ha látogatókat szeretne tudni webshopján. A SEO felépítése a kulcsszókutatásnál, a célcsoport szokásainak és elvárásainak felmérésnél, illetve a márka helyzetének azonosításánál kezdődik. Ezen lépések elengedhetetlenek, ha szeretné webshopja forgalmát, tekintélyét és relevanciáját növelni a SEO segítségével.

De mi alapján rangsorolnak a keresőmotorok, amire fókuszálnia kell webshopja optimalizálása során? A SEO három fő részból áll: az on-page, az off-page és a technikai SEO-ból. Mindegyik más és más funkciót vesz figyelembe a webshop tulajdonságait illetően. Fontos tisztázni azonban, hogy ha szeretné SEO-ját növelni és a dobogós keresési találatok között megjelenni mindhárom SEO-ra kiemelt figyelmet kell fordítania. A minőségi, hiteles tartalom a keresőmotorok rangsorolásának első számú mozgatórugója, ami az on-page SEO részét képezi. Ide tartozik a tartalmon túl a webshophoz illő kulcsszavak azonosítása, elhelyezése és az oldal URL-címsorainak optimalizálása. A keresőmotorok folyamatosan pásztázzák az oldalak on-page SEO-ját, hogy jobban megértsék a webshop szándékát és a felhasználók igényeinek megfelelő keresési eredményeket szolgáltassanak.

A technikai SEO elsődleges célja a keresőmotorok támogatása webshopjának feltérképezése, megértése és indexelése során. Másik mozgatórugója a webshop mobilra való konfigurálása, ugyanis a SEO is tudja, hogy az emberek minden eddiginél többet vásárolnak telefonon. Az okostelefonon való vásárlás során pedig ugyanolyan minőséget és funkcionalitást várnak el, mint amikor laptopon/asztali számítógépen keresztül éri el azt. Az ünnepi szezonban például az e-kereskedelmi vásárlások 3%-a okostelefonon keresztül történik, ami óriási részét teszi ki a beérkező rendeléseknek. Ezért a márka sikeréhez elengedhetetlen, hogy mobilra optimalizált webshopja legyen. Az off-page SEO azokat a feladatokat foglalja magában, amelyek nem a webshopon történnek, mint például más oldalak linkjei. Vagyis minden, amit a weboldalán kívül tesz, az off-page SEO-ját változtatja. Ilyen például a linképítés, fórumok, influencerek elérése és a tartalommarketing. Laikusan fogalmazva, az off-page SEO segít a keresőmotoroknak megérteni, hogy mások mit gondolnak webshopjának működéséről, a kínált termékekről és a nyújtott szolgáltatásokról. Az off-page SEO azonban nem csak arról szól, hogy bárkitől linket kapjon az oldalára. Arról szól, hogy a megfelelőtől kapjon linket az oldalára.

Webshop garancia

Az EzMarketing.hu csapata teljes körű garanciát biztosít a kezeink alatt készült vagy/és általunk üzemeltetett, javított, karbantartott webshopokra. 100%-os garanciánkkal szeretnénk megmutatni ügyfeleinknek, hogy megbízható és hosszú távon működő webshop szolgáltatást nyújtunk. A rajtunk keresztül készült webshopok befektetési kockázata rendkívül alacsony. Megrendeléseinket addig nem tekinthetjük befejezettnek, míg a megrendelő igényei szerint elkészített webshopról nem kaptunk maximális elégedettégi visszajelzést. Felelősséget vállalunk munkáinkért. Minden a kezünk alatt készült webshop működésével kapcsolatos felmerülő problémával kapcsolatban az átadás időpontján túl is kereshet minket. Célunk, hogy az kezeink közül kikerült webshopok tulajdonosai boldog, visszatérő ügyfeleinkké váljanak, ezt pedig 100%-os, mindenre kiterjedő garanciánkkal szeretnénk biztosítani!